maandag, 03 augustus 2009

HDR foto van Sint-Lambertus beeld uit de Sint-Lambertuskerk

Ik verwijs naar mijn berichtje van een paar dagen geleden.

Dit is dan de foto geworden die we naar de Saint Lambert Parish in Sioux Falls hebben gestuurd.

Jorge maakte van twaalf foto's met een verschillende belichting een HDR foto. HDR staat voor High Dynamic Range.

Hierdoor kan een foto veel meer informatie bevatten dan jij en ik met het blote oog kunnen zien. Zo kunnen donkere gedeelten van een beeld bijvoorbeeld door overbelichting meer details prijsgeven.

Om zo'n HDR foto te kunnen maken moeten verschillende foto's worden genomen, telkens met een andere belichting (onderbelichting, overbelichting...). Dat moet natuurlijk met een statief.

Die foto's worden dan met fotobewerkingssoftware samengevoegd, zodat je een bijzondere foto krijgt met héél veel detail (van gebouwen kunnen dat soms best wel onwezenlijke foto's zijn zoals je hier kan zien: http://www.flickr.com/groups/hdr/).

De HDR foto die je hier ziet (dit is een verkleind exemplaar) zal in de USA op canvas worden geprint en de foto zal dienen voor de feestelijkheden op 17 september.

De medewerkers van de Amerikaanse parochie hebben beloofd een foto te maken van het canvas en de plaats waar die komt in de kerk.


Commentaren

Hey hoi Leo! Ik wist toen ik langs die vereniging De Hoop liep, tijdens die wandeltocht vanuit Merksem, absoluut niks van die wippen af...maar ben ondertussen door wat Vlaamse blogvrienden helemaal bij gepraat..ook over de staande en liggende! hahaha!
Leuk dat je m'n postje kon waarderen...ik vond het schitterend stadjes, was blij dat we ondanks de slechte weersvoorspelling toch voor die wandeltocht gegaan waren! :-)
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | dinsdag, 04 augustus 2009

De commentaren zijn gesloten.