vrijdag, 31 juli 2009

Een foto van een beeld uit de Sint-Lambertuskerk in Sioux Falls?

Wat heeft Jorge Schrauwen te maken met een kerk in Sioux Falls?

Een tijdje geleden werd ik gecontacteerd door iemand van de Saint Lambert Parish Church in Sioux Falls. Sioux Falls is een stad in de staat South Dakota, vlakbij de grens met de staten Iowa en Minnesota. De stad heeft ruim 140.000 inwoners.

De parochie werd opgericht in 1958 en is dus in onze ogen een heel jonge parochie.

Om in september van dit jaar de feestdag van Sint-Lambertus te vieren (Sint-Lambertus werd vermoord op 17 september, wellicht was dat in 705) is/was de parochie op zoek naar een mooie afbeelding van de patroonheilige.

Omdat het toch niet zo eenvoudig is een afbeelding of schilderij van Sint-Lambertus te vinden (om te kopen), stelde ik voor om een mooie hoge kwaliteitsfoto van een van de beelden uit onze kerk te maken.

Ik maakte een foto (de eerste foto uit het berichtje hieronder) van het beeld en stuurde die naar de medewerkers van de parochie in Sioux Falls om te vragen of het beeld ook hun smaak wegdroeg.

Pastoor James Mason van de Amerikaanse parochie ging direct akkoord. Ook onze parochiepriester Paul Verhulst leek het een goed idee om de Amerikaanse parochie op deze manier te helpen.

Daarom ging ik vorige week met zoon Jorge naar de kerk om een aantal foto's van één van de beelden van Sint-Lambertus te nemen.

Daarna ging hij aan de slag met fotobewerkings-software om een HDR foto te maken. Wat de uiteindelijke foto is geworden, zal ik binnen een paar dagen laten zien. Op de foto's bij dit artikeltje zie je Jorge aan het werk met zijn digitale spiegel-reflex camera om een groot aantal foto's te maken van het Sint-Lambertusbeeld in de kerk.

Links naar websites

Sint-Lambertus parochie in Sioux Falls: http://www.stlambertparish.org/
stad Sioux Falls: http://www.siouxfalls.com/
parochie Sint-Lambertus: http://ekerseparochies.be
website Jorge Schrauwen: http://www.blackdot.be


De commentaren zijn gesloten.