vrijdag, 26 juni 2009

Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders Ekeren op Facebook

Wim D'hooge aan het werk in het DocumentatiecentrumDat er op Facebook veel groepen bestaan waar Ekerse verenigingen, scholen... centraal staan, schreef ik in januari van dit jaar in dit bericht.

Soms zijn het actiegroepen, zoals deze groep die pleit voor meer publieke uren voor het nieuwe Schindebad.

Zowat een maandje geleden (sedert 13 mei) is er een nieuwe gebruiker bijgekomen op de sociale netwerksite Facebook, namelijk het "Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders Ekeren".

facebookprofielHet is Wim D'hooge, de archivaris van het documentatiecentrum, die daarachter schuilgaat. Lees ook even dit berichtje over het gebouw aan de Veltwijcklaan 19.

Wim publiceert foto's, wetenswaardigheden van hetgeen hij "ontdekt" of mee helpt ontdekken samen met bezoekers van het Documentaticentrum.

Zo zie je maar: wat twintig jaar geleden enkel en alleen op fiches geschreven stond is nu ook op Facebook te zien. Wil je ook vriend worden, nodig hem dan uit (klik op de schermafdruk van het Facebook-profiel). Zo heb je een extra bron van informatie over het leven in de polders en Ekeren.

De informatie die Wim op Facebook zet is in ieder geval heel interessant om te lezen in aanvulling op de informatie die je op deze blog terugvindt.

Op de foto hierboven is Wim D'hooge volop plannen aan het bestuderen (foto uit profiel van Facebook).


De commentaren zijn gesloten.