maandag, 08 juni 2009

Afbraak van het oude zwembad De Schinde is bezig

In dit berichtje meldde ik dat het oude zwembad (Schindebad) zou worden afgebroken vanaf 2 juni. Die afbraak is nu dus volop bezig. Hieronder een aantal foto's van vorige maandagavond.

Na de afbraak wordt het terrein geniveleerd en zou het worden aangelegd met wat groen.
Of men zou dan toch een gymzaal moeten gaan bouwen op die plaats, zoals ik al schreef in dit berichtje van 19 juni vorig jaar.

Een paar weken geleden was er op de districtsraadscommissie van de Ekerse districtsraad een overzicht te zien van hetgeen in Ekeren op "sportgebied" staat te gebeuren. Er werden daar schetsen/plannetjes getoond waar nu nèt op de plek van het oude Schindebad een gymzaal was ingetekend.

Nu hoop ik echt wel dat die plannen niet doorgaan, want wie wil er nu een cafetaria uitbaten als er vlak voor het raam een gymzaal staat van 15 meter hoog? Dit zou trouwens niet goed zijn voor de parkeerdruk daar.

Er zijn wel een zestigtal plaatsen (lees hiervoor ook dit bericht) voorzien op de parking, maar met het publiek van het zwembad, de sporters van de sportterreinen in het Hagelkruispark èn dan nog enkele parkeerplaatsen voor de buurtbewoners denk ik dat die druk toch wat te groot is.

De commentaren zijn gesloten.