vrijdag, 20 maart 2009

Ontwerper voor Kristus-Koningplein aangeduid, moet eind 2010 heraangelegd zijn

Door het Ekerse district is het bureau Land (landschapsarchitecten) aangeduid om de heraanleg van het Kristus-Koningplein uit te voeren.

Vandaag de dag is het plein een grote parking waar een aantal keer per jaar een manifestatie plaats heeft, zoals de kermissen of het gansrijden.

Nu volgt er een intense informatie campagne: eerst aan de middenstanders en daarna aan de bevolking, met een hoorzitting en een enquête. De inspraakronde loopt tot begin mei, waarna de ontwerpers aan de slag kunnen.
Er valt te verwachten dat er veel tegenkantingen zullen zijn.

Tegen het einde van het jaar moet de bouwaanvraag klaar zijn. Het nieuwe Kristus-Koningplein zou klaar moeten zijn tegen het einde van 2010.

Zoals ik eerder al schreef heeft op die plek vroeger een hoeve (De Swane, gebouwd in 1621) gestaan, die echter verwoest werd door een V2 bom in 1945.

Men verwacht/hoopt onder het plein nog archelogische ontdekkingen te kunnen doen.

Hieronder een aantal foto's die ik maakte van de maquette die werd getoond bij de persvoorstelling vorige maandag (17 maart).

In dit bericht publiceerde ik een paar foto's van het Kristus-Koningplein dat voor een gelegenheid helemaal leeg was en een satteliet-foto waar je de bezetting van de parkeerplaats goed kan zien.

Commentaren

Is that supposed to be a fountain? Also it appears there is a new building there in between the plein and the school building.

Gepost door: Nick | vrijdag, 20 maart 2009

No fountain Nick,
neen, het is geen fontein, maar wel een gedeelte in een andere steensoort (met verwijzing naar de drie akers uit het wapenschild).
Inderdaad, er komt daar ook nog een nieuw gebouw, waarvoor een aparte webstrijd is. Er zouden huizen/appartementen moeten komen en horeca.
Misschien komt daar ook de politie van Ekeren, maar dat zijn allemaal nog maar plannen/ideeën.
Leo

Gepost door: Leo | vrijdag, 20 maart 2009

De commentaren zijn gesloten.