zondag, 01 februari 2009

De gemeentegrenzen van Ekeren voor en na 1929

gemeentegrenzen van Ekeren voor en na 1929
Naar aanleiding van het artikeltje over de districtsgrenzen ben ik nog eens in het "portret van Ekeren"  van Frans Bresseleers en Hendrik Kanora uit 1973 gaan bladeren.

Daarin staat een interessante tekening/plan over de grenzen van Ekeren van voor en na 1929. Klik om het plan groter te zien.

Zoals je kan zien op de tekening werd in 1929  toch wel een heel belangrijk deel ten zuid-westen van Ekeren ingelijfd bij Antwerpen. Merk ook de stukken grondgebied die met de fusie in 1983 naar Kapellen gingen. Vergelijk deze tekening met de kaart in het bericht hieronder.

Je merkt daar dan mooi het gedeelte dat eind de jaren 50 werd volgebouwd (waar nu de wijken Schoonbroek en Rozemaai zijn.


Commentaren

Beste,
Een plan van onze woning aan de Kapelsesteenweg in Ekeren, opgetekend door landmeter Vandevelde op 19 september 1923, geeft aan dat de Kapelsesteenweg in 1923 nog Doncksche steenweg noemde. Op de kaart in uw artikel staat Grote baan naar Bergen op Zoom.
Wie weet wanneer de naam van Doncksche steenweg veranderde in Grote baan naar Bergen op Zoom en wanneer naar Kapelsesteenweg?

Een vriendelijke groet,
Peter Desmaretz

Gepost door: Peter Desmaretz | donderdag, 12 september 2013

De commentaren zijn gesloten.