dinsdag, 23 september 2008

Wordt dit de nieuwe vlag van het Ekerse district?

wordt dit de nieuwe vlag van Ekeren?Als het van de Ekerse districtsraad afhangt in ieder geval wel.

Gisteren (22 september 2008) heeft de districtsraad dit ontwerp goedgekeurd. Het voorstel wordt nu aan de Heraldische Raad overgemaakt.

De vlaggen van de negen Antwerpse districten voldeden niet aan de regels van het nieuwe decreet en de districtsraden moesten zorgen dat ze een gepast ontwerp indienden.

Alhoewel ze dit eigenlijk al hadden moeten doen voor het einde van vorig jaar, waren de meeste districten nog niet 'klaar' en kregen ze uitstel.

Sedert gisteren dus is er in Ekeren dan eindelijk wèl een ontwerp dat kan worden voorgelegd aan de Vlaamse Heraldische Raad.

Uiteraard zijn de kleuren geel en blauw en hebben ook de drie akers een belangrijke plaats op de vlag gekregen. En door het gebruik van de gekleurde banden is een duidelijke "E" te zien. Als kers op de taart komt er nog een zilveren  rechterhand bij. Een verwijzing naar de stad Antwerpen (die ook verplicht was/is door het decreet).

Hoe lang het nog duurt eer de nieuwe vlag aan de officiële gebouwen wappert, is afwachten. Voorlopig zal het nog even de vlag zijn die op de linkerkolom op deze pagina te zien is.


maandag, 22 september 2008

Werken Schindebad II: drie weken later

De laatste keer dat ik foto's publiceerde van de werken aan het nieuwe Ekerse zwembad is alweer zo'n 3 weken geleden.

Vandaag ben ik toch nog eens een kijkje gaan nemen, want het gaat verbazend snel. Wellicht heeft het betrekkelijk goede weer van de laatste weken er ook wel voor tussengezeten.

Op deze foto's zie je dat men op sommige plaatsen al bezig is aan de facadestenen van de zijgevel. De laatste foto is genomen aan de andere kant van waar de meeste andere foto's zijn (waar normaal gezien de overdekte fietsenstalling zal komen).

Zie daarvoor ook de tekening die door de aannemer Pellikaan werd getoond op de informatievergadering van 4 oktober 2007.