zaterdag, 31 mei 2008

Er wordt werk gemaakt van de heraanleg van het Kristus Koningplein

In dit bericht had ik het over de mogelijke plannen van het districtsbestuur om 'iets te doen' met het Kristus Koningplein.

Het stuk bouwgrond aan de kant van de lagere school Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes zal worden verkocht. Zo zal er plaats zijn voor appartementen en horeca-zaken.

Vandaag de dag is het plein eigenlijk niet meer dan een grote parkeerplaats, waar een aantal keren per jaar een activiteit plaatsvindt. Zo is er de september-kermis, het gansrijden, het hanenrijden en nog een aantal activiteiten.

Alhoewel het plein enkel voor 'kortparkeerders' bedoeld is, worden veel plaatsen echter bezet door langparkeerders, mensen die er in de buurt werken of wonen, maar geen garage hebben. Op amper 50 meter (op de Veltwijcklaan) zijn permanent wel véél parkeerplaatsen.

Hier zal men mee moeten rekening houden. Mogelijk wordt de verkeerscirculatie ook aangepast, zoals onder andere door het studiebureau Tritel is voorgesteld in het wijkcirculatie voor Ekeren centrum dat in april aan de bevolking werd voorgesteld. Zie de afbeelding voor de drie mogelijke scenario's die het studiebureau Tritel noteerde.

De Vlaamse bouwmeester (http://www.vlaams-bouwmeester.be) heeft  zopas de opdracht gekregen om een ontwerper voor de heraanleg van het plein aan te stellen. Hij zal in juli een open oproep doen. In september zullen dan 10 ontwerpers worden geselecteerd, waarvan er weer vijf een ontwerp zullen voorstellen.

Het zal pas februari of maart volgend jaar zijn eer de ontwerpopdracht aan de laureaat zal gegund worden.

Ik ben benieuwd.

De commentaren zijn gesloten.