zaterdag, 23 februari 2008

Schindebad II: wel een zwembad in Ekeren, maar niet per se voor de Ekerenaar!

De werken aan het zwembad vorderen zoals het in de planning is voorzien, hoorde ik deze week, op een kleine paar weken na, door de opgravingen  van de archeologische site, waarover je eerder op deze site in primeur al één en ander kon lezen. Of men daarmee bedoelt dat men de 'managements-planning' denkt te halen of de 'realistische planning', laat ik in het midden.

Het verschil tussen de realistische planning en de managementsplanning is ongeveer zes maanden. De managementsplanning toonde namelijk één jaar (zoals bekendgemaakt op de informatievergadering in oktober vorig jaar), de andere planning (voor de pers) anderhalf jaar.

Ik heb het hier op deze blog nog niet gehad over de 'classificatie' van het Schinde-bad. Dat is namelijk een sportzwembad, waardoor het gebruik van het bad beperkt is tot clubs (meestal van buiten Ekeren), scholen (ook vaak van buiten Ekeren) en doelgroepen (bijvoorbeeld: enkel dames of enkel senioren).

Meteen wil dat dan ook zeggen dat er voor een plons in het bad voor papa's en mama's die hun kinderen willen leren zwemmen eigenlijk maar weinig gelegenheid is. Ook de gewone man/vrouw die wel eens wat baantjes wil trekken heeft hetzelfde probleem.

Naar het 'Ekerse' zwembad gaan is voor de Ekerenaar beperkt tot woensdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmorgen, maar of dat in de toekomst ook nog zo zal zijn is zeer te vraag.

Je voelt het al aan je natte teen dat nog meer sportclubs (zwemclubs, duikclubs, waterpolo) staan te springen om in het Schindebad in het water te springen.

De 'Ekerenaar' kan dus wellicht maar amper genieten van het nieuwe zwembad.

zwemmerMaar hij kan wel zo vaak hij wil naar het zwembad in Merksem, of naar de Arena in Deurne en zelfs zwembad Sorgvliedt in Hoboken, want dat zijn recreatiezwembaden (en dus voor het gewone publiek). Die lijken mij echter nogal ver weg als je op het openbaar vervoer of de fiets bent aangewezen.

'Ekeren' krijgt dan wel een nieuw zwembad op zijn grondgebied, maar de 'Ekerenaar' daarmee nog niet per se, tenzij hij zich aansluit bij een van de sportclubs.

Wie weet blijft een verfrissing dan wel beperkt tot een drankje in de cafetaria. 


Commentaren

Openbaar zwembad Is dit nog steeds zo of zijn ze ondertussen al iets slimmer geworden?
Mvg,
Robin

robinkoyen at hotmail com

Gepost door: Robin | zaterdag, 13 december 2008

De commentaren zijn gesloten.