zondag, 17 februari 2008

Uitgever Waanders niet van plan om foute '25 dagen van Antwerpen' te herdrukken

Artikel het Nieuwsblad - 14-1-2008In dit bericht van begin januari toonde ik de binnenkaft van de laatste aflevering van de schitterende reeks de '25 dagen van Antwerpen'.

Daarin stond namelijk de Villa Geniets afgebeeld als zijnde het districtshuis van Ekeren in plaats van Kasteel Veltwijck.

De Ekerse krantenhandelaars krijgen dat fout exemplaar gewoon niet verkocht. De Ekerenaars zijn fier op hun district en fier op hun districtshuis (oud-gemeentehuis).

In mijn krantenwinkel was deze week inderdaad een nieuwe levering boekjes toegekomen.... maar nog steeds met dezelfde foto (zie hierbij de foto van het tijdschrift, zoals ze in de krant heeft gestaan).

Eerder deze week heb ik een mail gestuurd naar de uitgeverij Waanders in Zwolle (Nederland), met de vraag wanneer het nieuwe exemplaar te koop zal zijn.

De uitgever is echter niet van plan om zijn fout recht te zetten, met het volgende excuus:

U heeft gelijk: het districtshuis van Ekeren staat elders in het park. Toch is de foto gemaakt door de bekende Antwerpse fotograaf Toon Grobet en zijn alle illustraties bekeken door een grote redactie, bestaande uit geboren Antwerpenaars. En dan kan het nog steeds voorkomen dat er fouten worden gemaakt.

Mij lijkt het niet gepast om zomaar de aap op de schouder van de fotograaf te zetten en het feit dat de redactie uit geboren Antwerpenaars bestaat, is helemaal een uitleg die nergens op slaat.

De mogelijkheid bestaat dat de uitgever een bijsluiter zal maken met de juiste foto's en informatie over de negen Antwerpse districtshuizen. 

Link: site van de fotograaf Toon Grobet, die prachtige architectuurfoto's maakt.


De commentaren zijn gesloten.