maandag, 14 januari 2008

Mijn blogbericht van vorige zaterdag over foute foto in 25 dagen van Antwerpen kreeg persaandacht

Mijn bericht over het gebruiken van een foto van de Villa Geniets in plaats van het kasteel Veltwijck heeft persaandacht gekregen.

Lees het artikel hieronder:


Fout in boek over Antwerpse districten

Artikel het Nieuwsblad - 14-1-2008

Door: Het Nieuwsblad (Nicole Verstrepen, dhh) - 14-1-2008

De uitgever roept het laatste deel van de reeks 'De 25 dagen van Antwerpen' terug. Reden daarvoor is een 'foutje': het Ekerse districtshuis leek bij nader inzien dan toch niet het juiste te zijn.

Het zal je maar overkomen als uitgever. Je geeft een 25-delige reeks uit en net bij het laatste deel loopt het fout. 'De 25 dagen van Antwerpen' is een uitgave van Waanders Uitgevers en het stadsarchief Antwerpen.

In 25 afleveringen worden evenveel belangrijke dagen uit de geschiedenis van Antwerpen belicht. In het laatste deel van de reeks, waar vooral de fusie aan bod komt, ging het dus fout. Op bladzijde twee staan de foto's van de negen Antwerpse districtshuizen.

Bij het district Ekeren verscheen verkeerdelijk een foto van Villa Geniets, het voorgebouw van kasteel Veltwijck, het eigenlijke districtshuis.

'De uitgever heeft ons gevraagd deze aflevering niet meer te verkopen', vertelt Yolande Boudewijns van de gelijknamige dagbladhandel uit Ekeren. 'Normaal hadden de juiste boekjes ondertussen al geleverd moeten zijn, maar dat is nog niet gebeurd. Wie een fout boekje heeft, mag dat ruilen.'

Leo Schrauwen, een van de aandachtige lezers die de fout ontdekte, heeft nog meer vragen bij de uitgave. Hoe zit dat nu met die titel 'Met acht aan tafel'? Er zijn toch negen districten? Blijkbaar wordt nog al te vaak vergeten dat ook Antwerpen zelf een district is', zegt Schrauwen.

De uitgever zelf was dit weekend niet bereikbaar voor commentaar. (env, dhh)

De commentaren zijn gesloten.